Familien Terps historie

Notater


Match 1 til 50 fra 2,624

      1 2 3 4 5 ... 53» Næste»

 #   Notater   Knyttet til 
1 Mindst én nulevende eller privat person er knyttet til denne note - Detaljer er udeladt. Nees, Erna (I410)
 
2 Dansk Demografisk Database
Samtlige personer i husstanden
praestoe, Baarse, Jungshoved, Bönsvig, , 30.fam., FT-1801, B2140
Navn: Alder: Civilstand: Stilling i husstanden: Erhverv: Fødested:
Niels Mogensen 37 Gift mand husmand med jord
Johanne Jens Datter 31 Gift hustruen
Mogens Nielsen 2 Ugift deres søn


Dansk Demografisk Database
Samtlige personer i husstanden
praestoe, Baarse, Jungshoved, Bønsvig, nr.47, et hus, 57.fam., FT-1845, B5337
Navn: Alder: Civilstand: Stilling i husstanden: Erhverv: Fødested:
Mogens Nielsen 46 Gift husfæster, lever af jordlodden her i sognet, Jungshoved
Bodil Jensdatter 45 Gift hans kone her i sognet, Jungshoved
Bodil Mogensdatter 10 Ugift deres datter her i sognet, Jungshoved
Dansk Demografisk Database
Samtlige personer i husstanden
praestoe, Baarse, Jungshoved, Stavrebye, nr.31, en gård, 37.fam., FT-1845, B5337
Navn: Alder: Civilstand: Stilling i husstanden: Erhverv: Fødested:
Jens Pedersen 37 Gift gårdmand Snesere, Præstø amt
Karen Hansdatter 39 Gift hans kone her i sognet, Jungshoved
Niels Nielsen 20 Ugift stedbørn her i sognet, Jungshoved
Hemming Nielsen 16 Ugift stedbørn her i sognet, Jungshoved
Sidse Jensdatter 9 Ugift deres børn her i sognet, Jungshoved
Karen Marie Jensdatter 6 Ugift deres børn her i sognet, Jungshoved
Ane Jensdatter 4 Ugift deres børn her i sognet, Jungshoved
Peder Jensen 2 Ugift deres børn her i sognet, Jungshoved
Jens Hansen 30 Ugift tjenestefolk her i sognet, Jungshoved
Johanne Mogensdatter 19 Ugift tjenestefolk her i sognet, Jungshoved
praestoe, Baarse, Jungshoved, Bønsvig, nr.33, et hus, 41.fam., FT-1850, B7330
Navn: Alder: Civilstand: Stilling i husstanden: Erhverv: Fødested:
Mogens Nielsen 51 Gift husfæster, arbejdsmand, husfader her i sognet, Jungshoved
Bodil Jensdatter 50 Gift hans kone her i sognet, Jungshoved
Johanne Mogensdatter 24 Ugift deres datter her i sognet, Jungshoved
Bodil Mogensdatter 18 Ugift deres datter her i sognet, Jungshoved
Niels Larsen 1 Ugift dattersøn, forsørges af husfaderen her i sognet, Jungshoved


FT1860
Mogens Nielsen og Bodil Jensdatter bor i Bønsvig med deres datter Bodil Mogensdatter og desuden med to datterbørn: den fraværende Johannes 2 uægte børn Niels Peter og Pouline, som de forsørger.
FT1870
Bodil Mogensdatter er blevet gift med Hans Larsen. De bor i Bønsvig med deres to børn Jens og Lars Peder samt Bodils far på 70 år, som er blevet enkemand. 
Nielsen, Mogens (I4845)
 
3 Ernst uddannet tjener på Wivex, hvor Teddy Petersen var kapelmester. Teddey Petersen sendte engang Ernst i byen for at købe en rød rose til en af kapelmesterens damebekendtskaber, men rosen var ikke rød nok, hvilket ophidsede Teddy Petersen så meget, at han kylede rosen hen ad gulvet og sendte Ernst i byen efter en ny.
Har arbejdet på Laurits Betjent i 25 år, på Carlsberg 1,5 år, Heering i 2 år. Endvidere Hvids Vinstue, Restaurant Els i Nyhavn og Kanalcafeen ved Christiansborg.

Kalkager 10, 1.sal th. Hvidovre, men tilbringer megen tid i sommerhus ved Præstø 55998262 .

Johan var en høj, rank mand, der cyklede til han var over 90 år. Han spillede gerne 500 med sine gæster og oldebørn. På sine sidste dage talte han et tydeligt svensk og sang "Gubben Noa".

Johans fader hed Torsten Nielsson.
Johan havde to børn, Aksel og Olga. Aksel og hustru fik en søn Ernst Aksel som blev gift med Lillian og de fik en søn, alias Jungshovedtømreren Ole Torstensson. Både Ole's far og farfader var tjenere på beværtningen Café Royal = Laurits Betjent i København. Et avisudklip fra 3.jan.1972????, viser Aksel i anledning af hans 25-års jubilæum. Ole kom til Jungshoved da forældrene havde sommerhus her.

Johan havde en broder August (f.1865) og begge tog fra Sverige til Danmark. Denne August havde en søn Karl Johan (f.1896), som igen havde en søn Aksel (F.1931), som bor i Videbæk

Spørgsmål til Ernst:
Hvem er Algot Petersen?
Dalgas Boulevard nr. og hvornår?
Peter Grau/Johan pensionist el. Philip Schou?

Ernst først på Dalgas Boulevard fra 1934. Kom fra Philip Sc og tidli. A.D Jørg.Ernst født 
Torstensson, Ernst Aksel (I792)
 
4 F-1820 Kirkebog Gram Sogn 1814-1830 opslag 70, side 140.

Fejl: moderen er nævnt som Maren, mens det korrekte fornavn er Anna Maria

Faddere:
Helena Pedersdatter
Peder Bennetzens hustru
skolelærer Johannes Ewald
alle af Wester Linnet

D-1838 Kirkebog Jels Sogn, opslag 242, side 121. 
Terp, Ane Lene (I3125)
 
5 Mindst én nulevende eller privat person er knyttet til denne note - Detaljer er udeladt. Terp, Kari (I451)
 
6 Mindst én nulevende eller privat person er knyttet til denne note - Detaljer er udeladt. Geertsen, Knud Hermann (I5085)
 
7 FT1921: kommet til kommunen 1912 fra Vejle. Der står at Helene er født i Boulstrup - OK,Randlev!
Husassistent, idet kassererske er streget.

Sigrid Helene Withen Pedersen f.1897, 1.barn, ældste datter af Johan Christian Withen Pedersen f.1871 og Rasmine Kirstine Charlotte Hansen f.1875.
Via oldebarn Karen Hansen er jeg kommet i besiddelse af breve, som Karen har gemt efter sin moder Inger, som har gemt dem efter sin moder Sigrid Helene. De breve som ikke er stilet til Helene, stammer fra forældrene Johan Christian Withen Pedersen og hustru Rasmine Kirstine Charlotte Hansen.
Helenes breve består af knap 50 håndskrevne breve, hovedparten stilet til Helene. De giver selvsagt ikke et billede af Helene, men giver til gengæld en del oplysninger om tiden og familien. Halvdelen af brevene er fra Helenes mor og er ofte forsynet med små skrevne hilsener fra faderen og Helenes mindre søskende. Kun et fåtal er forsynet med dato og årstal, men vi befinder os i Odder i 1918, hvor Helene er hjemmefra og i plads Ebeltoft.Jeg mener at hun arbejder to forskellige steder i perioden 1918-1919. Dels hos Søren Rasmussen Thyrri og hans hustru Rasmine Dorthe på Nedergaden i Ebeltoft og dels på morbroder Søren Hansens gård i Skovgaarde. Måske har Helene også arbejdet hos moster Mathilde i Pumben.
Engang imellem forvirrer brevene omkring familie. Det er begreberne moster, morbroder, tante. Rasmines? Johans? Helenes? Oveni er der navnesammenfald mellem Rasmines og Johans søskende. Et generelt indtryk er den stærke familiefølelse. Rasmine skriver mange breve til datteren og får mange retur. I hvert eneste brev beretter Rasmine om Helenes søskende, hvad de laver og hvordan de har det. Faderrollen var anderledes for 100 år siden, men Helens fader var også et familiemenneske. En af de ting, som helt sikkert har sat sit præg på familiens liv var Rasmines sygdom, som er med i hvert eneste brev. Kvalme, hovedpine, tåler ikke oksekød, perioder hvor hun var sengeliggende, lægebesøg, lysbehandlinger i Aarhus. Nogen egentlig diagnose har jeg ikke kunnet stille, men Rasmine har ikke kunnet tage fat som hun ønskede. Hun dør allerede i 1928, 53 år gammel. Rasmine klynker dog ikke og skriver jævnligt at "vi alle er raske". Nu vi taler om helbred, så er 1918 netop året med den spanske syge, som medførte mange dødsfald. I Odder medførte influenzaen, at skoler, forlystelser og forretninger midlertidig lukkede. Der nævnes i flere af brevene, at nu er den og den død. Tandsættet blev ikke passet som idag. Rasmine snakker frisk om sine kunstige tænder, som ikke sidder helt godt, men nok skal komme til det. I det hele taget mener Rasmine, at tandpine primært afhjælpes med tandudtrækning! Ved almindelig sygdom mener Rasmine at kamillete aldrig slår fejl. Alle breve afsluttes med at Helene skal hilse familien derude: Skovgaarde (Niels Peter Hansen, Madsine Marie Rasmussen og Søren Hansen, Pumben (Hans Christian Laurits Nielsen og Mathilde Hansen) og Thyrris i Ebeltoft (Søren og Rasmine Dorthea). I mange af brevene skinner det igennem, at familien i Odder har svært ved at få pengene til at slå til. Hun dækker det lidt ind under at det og det ikke kan fås i Odder, og om Helene ikke lige kan skaffe løg, kirsebær, kaffe, sytråd, hel byg til kaffen m.m. Vi ved jo, at Johan har forladt bagerfaget og har en drøm at blive politibetjent. Nattevagt i Odder er nok ikke et indbringende fuldtidsjob, og biografkontrollør i Fotorama og inkassator for et forsikringsselskab er nok ikke et sikkert nok supplement. Samtidig må Rasmine betragtes som svagelig, ofte syg og sengeliggende. Aldrig er der dog nogen der jamrer, og intet tyder på, at man ikke er glade for livet og hinanden.Der er også lidt sjov sladder i brevene. En veninde til Helene, Johanne i Ebeltoft, skriver "Der tales i byen om Grethe og Kresse. Grethes mor er sur (Grethe er gravid uden at være gift).Grethes fader tager det afslappet. Grethes søster Christa siger at Grethe er forkælet, havde det været hende var hun blevet smidt ud af døren."
Knap et halvt år efter skriver Johanne: "Grethe (Margrethe) har fået en lille pige. Kresse (Jens Christian) er så vigtig af hende, saa de andre næsten ikke kan få lov at røre hende, hun er også sød.
"På et tidspunkt i 1919 vil Helene prøve kræfter med hovedstaden og det skorter sandelig ikke på advarsler fra mor om bylivets fristelser. Endnu mere bastant er et helt brev fuld af formaninger med henvisninger til den hellige skrift. Det kommer ikke fra Rasmine, men fra Johans søster (Marie) og moder (Helene Ambrosine ) i Ebeltoft. I et brev skriver Rasmine, at Helene skulle kigge ind til tante Line (Rasmines svogers søster i Borgergade i København).


I Helenes brevsamling er der også breve i anledning af moderen Ramines død 10.juni 1928 og faderen Johans død i 1938.

1928 11.juni "Kære broder" og familie underskrevet din hengivne (religiøse) søster i Ebeltoft, som ikke kommer til begravelsen, da hun ikke tåler sådanne sindsbevægelser.
1928 11.juni "Kære far og lille Dorte" fra Signe i Odense. "Talte idag med Robert. Begge kede af det og prøver med besvær at få fri til begravelsen."1928 18.juni "Kære onkel og familie" underskrevet Thyra Blinkenberg, Varde. Thyra må være søskendebarn af Johan. Thyra har hørt om dødsfaldet gennem sin mor - måske Ane Matte Marie Martine i Ebeltoft? Thyra kalder afdøde tante Stine.(Rasmine Kirstine Charlotte). Thyra har besøgt familien i Asferg. Det må være ca.1900 og Thyra derfor født før 1890, kan altså udmærket være Martines datter.Hun mener også at have besøgt familien i Aarhus, det må så være ca.1903. Hilsener fra min
mand og børn Thyra Blinkenberg.
Hun skriver om en Vilhelm, der har været syg (hendes og Johans broder?). Thyra nævnes som også at have været syg.
1928 13.juni "Kære broder" underskrevet Vilhelm i Aarhus. Går mest op i sin influenza og fortæller hvorfor han og børnene ikke kan komme til begravelsen.
1938 9.december til Thea (Dorthea) fra onkel Vilhelm i Aarhus. Vilhelms og Johans søster må også være død (i Aarhus?) omkring 1938. Thyra og Louis (gift med Anna?) med ægtefæller var lige på besøg inden tilbagerejse. Vilhelm også syg. Dorte
a og Louis/Anna bor i samme by..Vilhelms søn hedder Knud og skal giftes i næst uge, er typograf, men spiller musik.
1938 1.oktober til Helene fra moster Marie i Randers.(Kjærholm). Holder sig inde og kommer ikke til begravelsen. Har ikke været ude siden sønnen Niels var hjemme fra Canada.


Sigrid Helene = Helene = Maline = Line ?(veninde Marie i København)

1918 31/1 (fejl 1908) Brev fra Odder fra mor og far. Rasmine skriver om "sin sædvanlige hovedpine og opkastninger", men også at alle er raske.Hils hele familien derude, særlig fader og moder..1918 31/3 Brev fra mor. Det fremgår at Helene tjener hos sin mors broder i Ebeltoft. "Nu kan du jo så glæde dig til sommer så får du vel en lille ferie så kan de jo også bedre have morbroder i pumben når han kan gå og sysle ude." Moster bli
ver også nævnt, som den Helene tjener hos. Der er en hilsen med fra Johan. "Jeg skriver til tante Marie den 5.april, så er det jo tantes fødselsdag. Hils bestemor og tante fra os alle .... og hils Thyrris fra os."1918 29/4 Rasmine skriver til sin ældste datter. Rasmine er gift med Johan, han er nattevagt i Odder syd for Aarhus. Helene er Rasmines forbindelse til Djursland, hvor Rasmines familie stadig bor. Rasmines far og mor bor i 1918 på aftægt på gård nr.2 i Skovgaarde. Gården drives af Rasmines broder Søren Hansen. I Ebeltoft tjener Helene hos sin morbroder Søren Rasmussen Thyrri på 83 år og hustru Dorthea 75 år. Når Rasmine siger hils moster (i Ebeltoft eller Ebeltoft Skovgaarde)
- hvem er det så? Rasmine lå i sengen hele dagen på sin fødselsdag, fordi hun havde vasket.
1918 27/6 Rasmine skal komme til kræfter inden en mulig operation til efteråret. Hilsen til Rasmines moder.
1918 5/10 Dennegang fra Dorthea (13 år) og sendt til Helene i København. Rasmine har hovedpine, derfor skriver Dorthea.
1918 29.november brev til Helene fra veninde Johanne. Der tales i byen om Grethe og Kresse. Grethes mor er sur (Grethe er gravid uden at være gift).Grethes fader tager det afslappet. Grethes søster Christa siger at Grethe er forkælet, havde
det været hende var hun blevet smidt ud. Ellers sladder hjemmefra.
1919 22.april brev til Helene fra veninde Johanne. Grethe (Margrethe) har fået en lille pige. Kresse (Jens Christian) er så vigtig af hende, saa de andre næsten ikke kan få lov at røre hende, hun er også sød.

Resten af brevene er udaterede, men sikkert fra samme periode.
Søskende der holder af hinanden. Rasmine syg, kaster op. Tænderne skal ud når man har tandpine, siger Rasmine!
Spansk syge i byen (Odder). Rasmine advarer datteren mod bylivet (i København). Rasmine spørger: Har Kresse og Nina været i København? Du skulle tage ind og besøge tante Line!
Vil du aflevere kort til Pumben?
Den spanske syge raser og lukker skoler og forlystelser. Rasmine ordinerer kamillete!
Rasmine skal have lysbehandlinger og ikke operation. Bekræftelse af et nært familieliv - hilsener fra alle søskende. Rasmines helbred op og ned. Signe sælger biletter i Fotorama.
På et tidspunkt er både Helene og Dorthea i plads i Ebeltoft. Det virker i flere breve, som om Odder ikke har velassorterede butikker. Rasmine beder ofte om løg, kaffe kirsebær, sytråd, hel byg til kaffen m.m. fra E
beltoft. De er fattige i Odder. Rasmine beder ofte Helene hilse morbroder, det må være Søren Hansen. Ligeledes moder og fader - Niels Peter og Madsine. Rasmine må ikke spise oksekød - kan ikke tåle alt.
Kommer Metty aldrig ind til dig? Rasmines sygdom - det er blodet, det er galt med. Hils moster og morbroder og ønsk tillykke med den lille pige. Søster er født 1918. Moster er Mathilde.
Rasmine nævner høje priser: 14 øre for 1 liter skummet mælk, 36 øre for sød og 20 øre for en halv pægl fløde. Moster Tilde..
Det kniber med penge i Odder. Har Helene både tjent hos Søren Hansen og i Ebeltoft hos Thyrri?

1918 13.november til Johan og familie fra sødster Marie i Ebeltoft.Kære Kristjan. Jammer fra mor og datter.
1920? 16.september Valby kort med marmorkirken fra Helene i København til broder Hugos fødselsdag

Herefter diverse breve
1.Fra Rasmines død i juni 1928
1928 11.juni Kære broder og familie underskrevet din hengivne (religiøse) søster i Ebeltoft, som ikke kommer til begravelsen, da hun ikke tåler sådanne sindsbevægelser. Martine er ikke på Overgaden i Ebeltoft i FT1925.
1928 11.juni Kære far og lille Dorte fra Signe i Odense. Talte idag med Robert. Begge kede af det og prøver med besvær at få fri til begravelsen.1928 18.juni Kære onkel og familie underskrevet Thyra Blinkenberg, Varde. Thyra må være søskendebarn af Johan. Thyra har hørt om dødsfaldet gennem sin mor - måske Ane Matte Marie Martine i Ebeltoft? Thyra kalder afdøde tante Stine.(RasmineKirstineCharlotte).Thyra har besøgt familien i Asferg. Det må være ca.1900 og Thyra derfor født før 1890, kan altså udmærket være Martines datter.Hun mener også at have besøgt familien i Aarhus, det må så være ca.1903. Hilsener fra min mand
og børn Thyra Blinkenberg.
Hun skriver om en Vilhelm, der har været syg (hendes og Johans broder?). Thyra nævnes som også at have været syg.
1928 13.juni Aarhus Kære broder underskrevet Vilhelm. Går mest op i sin influenza og fortæller hvorfor han o børnene ikke kan komme til begravelsen.

1928 6.december brev fra veninde i Canada til Helene (Line), Jens (Helenes mand) og Inger.

2.Fra Johans død1938 9.december til Thea (Dorthea) fra onkel Vilhelm i Aarhus. Vilhelms og Johans søster må også være død (i Aarhus?) omkring 1938. Thyra og Louis (gift med Anna?) med ægtefæller var lige på besøg inden tilbagerejse. Vilhelm også syg. Dorte
a og Louis/Anna bor i samme by..Vilhelms søn hedder Knud og skal giftes i næst uge, er typograf, men spiller musik.
1938 1.oktober til Helene fra moster Marie i Randers.(Kjærholm). Holder sig inde og kommer ikke til begravelsen. Har ikke været ude siden sønnen Niels var hjemme fra Canada.Kuverter viser Helenes adresser:
1918-1919? Frk Helene Witthen, adr.Hr Søren Thørrig, Nedergade, Ebeltoft og Hr.S.Rasmussen Tyrri, Nedergade
1920? Frk. Helene Withen, Roskildevej 70, Valby, København
1923? Frk. Helene Withen, Falstersgade 15 el. 13 4.sal, Aarhus

Helene og Jens bor på to adresser i Aalstrup. Først i "bindingsværkshuset" (idag renoveret) og senere i murstenshuset tætved købmandsbutikken.
Se billeder.Da bager Vitten dør ved købmanden det før Helene. Det skal forestille en form for hensyntagen, at Helene endnu ikke har fået det at vide. Lille Niels opsnappper nyheden og farer hjem råbende: "Bedstefar er død!"

Helene havde levercancer de sidste 5 år af sit liv. 
Pedersen, Sigrid Helene Withen (I1300)
 
8 Mindst én nulevende eller privat person er knyttet til denne note - Detaljer er udeladt. Brodersen, Lis (I586)
 
9 praestoe, Baarse, Baarse, Faxinge, gårdmand, 51.fam., FT-1834, B2153
Navn: Alder: Civilstand: Stilling i husstanden: Erhverv: Fødested:
Kirsten Lars Datter 47 Enke(mand) gårdmandsenke
Frands Pedersen 24 Ugift hendes søn
Marie Peders Datter 20 Ugift hendes datter
Peder Hansen 17 Ugift tjenestedreng

praestoe, Baarse, Baarse, Baarse By, nr.10, en gård, 23.fam., FT-1850, B7090
Navn: Alder: Civilstand: Stilling i husstanden: Erhverv: Fødested:
Frantz Pedersen 40 Gift husfader, gårdmand her i sognet, Baarse
Karen Larsdatter 34 Gift hans kone her i sognet, Baarse
Peder Frantzen 8 Ugift deres børn her i sognet, Baarse
Kirsten Frantzen 4 Ugift deres børn her i sognet, Baarse
Ellen Frantzen 1 Ugift deres børn her i sognet, Baarse
Sidse Marie Jensen 10 Ugift deres plejedatter her i sognet, Baarse
Ellen Pedersen 23 Ugift mandens søster, tjenestepige her i sognet, Baarse
Kirsten Larsdatter 63 Enke(mand) aftægtskone, mandens moder her i sognet, Baarse
Jens Nielsen 24 Ugift tjenestekarl Mehrn, Præstø amt 
Petersen, Frants (I4865)
 
10 Samtlige personer i husstanden

København, København (Staden), Prinsessegade (lige numre), No. 14, Forhus, 299, 2, FT-1880, D4592
Navn: Alder: Civilstand: Stilling i husstanden: Erhverv: Fødested:
Carl Frederik Valdemar Hansen 31 Gift Husfader Karethmagermester Kjøbenhavn
Nicoline Vilhelmine Hansen f. Torbensen 23 Gift hans Kone Kjøbenhavn
Georg Valdemar Hansen 1 Ugift deres Søn Kjøbenhavn
Laura Vilhelmine Josephine Rasmussen 19 Ugift Tjenestepige Kjøbenhavn

PR 5 adresser registreret 1890-1910

FT1890 Dronningenssgade 4, Christianshavn, Vor Frelser sogn, sidebygning 1sal, opslag 12.

D-1897 Sct.Matthæus sogn 1894-1897, opslag 363, side 362. 
Rasmussen, Laura Vilhelmine Josefine (I4004)
 
11 Mindst én nulevende eller privat person er knyttet til denne note - Detaljer er udeladt. Smed, Jimmy Lyngholm (I2373)
 
12 -konfirmation
V-1912 Personregister viede 1912-1915, Haderslev Vor Frue sogn. nr.54. 
Mink, Marie Kristine (I683)
 
13 ???
Sorø, Ringsted, Terslev, Bieredebye, 1, 103, FT-1801, C0108
Navn: Alder: Civilstand: Stilling i husstanden: Erhverv: Fødested:
Hans Jørgensens enke 32 Enke Huusmoder Gaardbeboer
Jørgen Hansen 28 Ugift Stifsøn -
Christen Hansen 22 Ugift Stifsøn Nat. Soldat
Maren Hansdatter 26 Ugift Stifdatter -
Ole Hansen 7 Ugift Huusmoderens barn -
Ane Hansdatter 4 Ugift Huusmoderens barn -
Anders Jensen 17 Ugift Tienestekarl -

V-1811 Kirkebog Freerslev sogn 1775-1814, opslag 50.

Sorø, Ringsted, Freerslev, Høstentorp, Gaard, 3 F1, FT-1834, C4935
Navn: Alder: Civilstand: Stilling i husstanden: Erhverv: Fødested:
Anders Jensen 49 Gift Gaardmand
Magrethe Jensdatter 45 Gift hans Kone
Anne Povelsdatter 76 Enke Aftægtskone ved Gaarden
Povel Andersen 23 Ugift Gaardmandens Børn
Sidse Andersdatter 20 Ugift Gaardmandens Børn
Karen Marie Andersdatter 17 Ugift Gaardmandens Børn
Maren Andersdatter 13 Ugift Gaardmandens Børn
Anne Andersdatter 10 Ugift Gaardmandens Børn
Johanne Andersdatter 7 Ugift Gaardmandens Børn
Peder Jensen 31 Ugift Tjenestekarl
Rasmus En??sen 11 Ugift Pleiesøn, under Fattigvæs: Forsørgelse

Sorø, Ringsted, Freerslev, Høsten-Torp By, en Gaard, 56, FT-1840, C8834
Navn: Alder: Civilstand: Stilling i husstanden: Erhverv: Fødested:
Anders Jensen 55 Gift Gaardmand
Margrethe Jensdatter 52 Gift hans Kone
Karen Marie Andersdatter 23 Ugift deres Barn
Maren Andersdatter 19 Ugift deres Barn
Anne Andersdatter 16 Ugift deres Barn
Johanne Marie Andersdatter 12 Ugift deres Barn
Anne Povelsdatter 83 Enke Aftægtskone
Hans Pedersen 23 Ugift Tjenestekarl
Hans Jensen 19 Ugift Tjenestekarl
Anders Jensen 14 Ugift Tjenestedreng

Sorø, Ringsted, Freerslev, Høstentorp, 1 Gaard, 38, FT-1845, C2684
Navn: Alder: Civilstand: Stilling i husstanden: Erhverv: Fødested:
Anders Jensen 60 Gift Gaardmand Tersløv S.A
Margrete Jensdatter 57 Gift hans Kone Freersløv
Johanne Andersdatter 17 Ugift deres Datter do [Freersløv]
Niels Pedersen 28 Gift Hjulmand, lever hos Svigerforældrene Vraaby P.A
Karen Andersdatter 28 Gift hans Kone Freersløv
Niels Jensen 22 Ugift Tjenestekarl Ulsø P.A
Rasmus Nielsen 21 Ugift do [Tjenestekarl] Freersløv

Sorø, Ringsted, Freerslev, Høstentorp By, en Gaard, 39, FT-1850, c0931
Navn: Alder: Civilstand: Stilling i husstanden: Erhverv: Fødested:
Anders Jensen 65 Gift Gaardmand, huusfader Tersløv Sogn, Sorø Amt
Margrethe Jensdatter 61 Gift hans kone Her i sognet [Freerslev]
Johanne Marie Andersdatter 22 Ugift deres børn Do [Freerslev]
Ane Andersdatter 26 Gift deres børn Do [Freerslev]
Ellen Margrethe Andersen 2 - Sidstnævntes datter Do [Freerslev]
Jens Frederik Larsen 3 - huusfaders pleiebarn Kjøbenhavn
Lars Pouelsen 25 - Tjenestekarl Beenløse S, Sorø A 
Jensen, Anders (I3735)
 
14 Mindst én nulevende eller privat person er knyttet til denne note - Detaljer er udeladt. Frederiksen, Hanne Marie Koudal (I1365)
 
15 ¿rs Pedersen, Germund (I399)
 
16 ¿rs Pedersen, Anny (I400)
 
17 Mindst én nulevende eller privat person er knyttet til denne note - Detaljer er udeladt. Brix, Sanne (I947)
 
18 "Hally"
I Funder bogen hedder han Harry? 
Nielsen, Halfdan (I2636)
 
19 "Kalle"

gift 2 gange, begge døde.

Maskinsmed i Aarhus, hvis han er fadder ved nevø Tage dåb i 1923 i Ebeltoft.

Karl er også i Sommersted i 1921!

FT1925 opslag 11 Albert, hustru, 5 børn og lillebroder Karl Holm Christensen.

Karl er også i Sommersted i 1926

Karl kørte på motorcykel
Karl blev gift og de fik 2-3 døtre

Viborg og Dollerup Bakker er stednavne som nævnes passer på de 2 døtre.
Motorcykelforretning i Viborg. 
Christensen, Karl Holm (I1274)
 
20 "Lene" Hansen, Agnes Helene Rose (I1776)
 
21 "Rie"

Begravet KollerupKirkegård  
Søndergaard, Marie Kristine (I6157)
 
22 "Soffy"

Allan Terp arvede et maleri efter "Soffy", malt af hendes farmor. 
Clausen, Ida Sofie (I3244)
 
23 "Vera" Sørensen, Veronica (I5730)
 
24 Mindst én nulevende eller privat person er knyttet til denne note - Detaljer er udeladt. Friis, Jesper (I573)
 
25 Mindst én nulevende eller privat person er knyttet til denne note - Detaljer er udeladt. Geert-Jørgensen, Preben (I5008)
 
26 09 Jul 1835 er en dato, som er nævnt ved vielsen

FT1890: enke - i pleje hos datter Ane.
FT1890Niels Peter Larsen med hustru Ane Cathrine og børnene Bodil Kirstine, Jens og Ane Marie.Desuden 3 i pleje: plejesøn Lars Peter (1år) (Niels Peters ældste datter Johannes.Desuden en snedkerlærling fra Jungshoved - Niels Peter Pedersen på 17
år og en enke Maren Hansdatter på 55 år.

FT1901: fraskilt - bor hos datteren Ane hos Niels Peter Larsen som slægtning
FT1901
Niels Peter Larsen og hustru Ane Cathrine samt barn Hans Mogens. Desuden 3 i pleje: Johannes Lars Peter (11år) og Bodils Niels Peter Anthon (4år) + Anes mor (67år) fattighjælp.
Ved folketællingen i 1906 bor der i samme hus i Stavreby: daglejer ved agerbrug Niels Peter Larsen 57 år, husmoder Ane Cathrine Hansen 51 år, deres dattersøn Niels Peter Anthon Larsen 9 år og på fattighjælp Karen Hansdatter 71 år.

Maren er blevet skilt 2 gange og Niels Johansen giftede sig igen. 
Hansdatter, Maren (I4782)
 
27 1.barn

enke 3.mar 1915 adr. ØsterSøgade 96, 3.sal 
Fausbøll, Christiane Dorthea Cathrine (I2117)
 
28 1.gang
T-1755 ikke fundet i Øster Lindet. Hvis Nustrup Sogn er det for tidligt, idet kirkebøger først føres fra 1758.
V-1755 Kirkebog Øster Lindet Sogn 1735-1785, opslag 135, side 268.

2.gang
T-1769 Kirkebog Vojens Jegerup Sogn 1763-1800 opslag 222.
D-1793 Kirkebog Øster Linnet Sogn 1785-1814, opslag 275, side 293. 
Jepsen, Thomas (I72)
 
29 Mindst én nulevende eller privat person er knyttet til denne note - Detaljer er udeladt. Smed, Lily Solveig Rasmussen (I2381)
 
30 Mindst én nulevende eller privat person er knyttet til denne note - Detaljer er udeladt. Torstensson, Birgitte (I3485)
 
31 11/3-2011 Svend Koudal siger at der skal være ihertfald 4 børn.

FT1925 opslag 66, bor de i Ginnerup matrikel 19-d. Svarer det til Sundet, som nævnes ved Agnethes konfirmation.Peter kommer fra Aalsø ved Grenå

FT1930 opslag 75, bor de i Ginnerup matrikel 19-d. Svarer det til Sundet, som nævnes ved Agnethes konfirmation.

Frede var Peters bror. Han havde en tobaks/vin forretning i Præstø
Frede var gift med Ketty Andersen, lægesekretær hos læge Floding - datter Jytte

Frede var noget nøv! (nærig).

Frede var ifølge døtrene født i Alvang.

Fra Madsen pigerne: På Sundbrogaard i Ginnerup følte de sig meget isolerede i forhold til Ebeltoft Skovgaarde og Grenå. Skole og arbejde!
2.juledag besøg hos moster Mitte i Balle. Opvarmede mursten indpakket i tæpper og så afsted i hestevognen. Mitte dovnede den og lod Gudrun arbejde.
Tulle havde været på Risskov flere gange inden... 
Madsen, Peter Frede (I1297)
 
32 Mindst én nulevende eller privat person er knyttet til denne note - Detaljer er udeladt. Geert-Jørgensen, Ellen Marie Essendrop (I5009)
 
33 Mindst én nulevende eller privat person er knyttet til denne note - Detaljer er udeladt. Friis, Pelle Terp Essendrop (I2200)
 
34 1746 benævnt Tögesen Tögges, Jesper (I3135)
 
35 1792
Arbejder
De bor i Borum ved Århus
Anders er lærer i Harlev 
Krogh, Anders Vesti (I1792)
 
36 1815 af Kyllinge Huse Jensen, Stephan (I3295)
 
37 1815 af Kyllinge Huse Jensdatter, Anne Dorthe (I3296)
 
38 1860: Født - KB Jelling 1836-1871 opslag231nr21 - C455_A_006_K08-21-A
- Forældre: Slagter Claus August Bischoff og hustru Marie Caroline Chrlotte f. Bentzen af Jellinge.
- Faddere: __ Roggenlaus hustru Cathrine Ulstrup af Eckernförde, moderen, faderen, ungkarl Carl Ulstrup af Jellinge

1870: FT - Randers, Øster Lisbjerg, Bregnet, Rønde, En Mølle - opslag46nr65-71 - FT1870_0082_00362
- Claus August Bischoff - M - 48 - G - Gottorp, Slesvig - Husfader - Mølleforpagter
- Marie Caroline Charlotte Bentzen - K - 46 - G - Slesvig - Husmoder
- Edvard Hermann Bischoff - M - 15 - U - Vestre sogn, Vejle - Barn
- Johannes Rudolph Bischoff - M - 12 - U - Bogense - Barn
>>> Clara Katrine Bischoff - K - 9 - U - Jellinge, Vejle amt - Barn
- Carl Georg Bischoff - M - 7 - U - Bregnet sogn - Barn
- Augusta Marie Bischoff - K - 3 - U - Bregnet Sogn - Barn

Kommet til Elsegaarde fra Bregnet i 1879 
Bischoff, Clara Kathrine (I4661)
 
39 1861 "Thrine"

FT1870 gårdejerinde, enke på 36 år med 3 mindreårige børn
FT1880 gård nr.2 Skovgaarde ByFT1890 Petrine er enke, aftægtskone og husholder for svigersønnen, gårdejer Rasmus Christian Jensen, som er blevet enkemand. Rasmus var blevet gift med Petrines yngste datter Mette Marie Malvine i 1885 og hun dør i 1887. Rasmus gifter sig
igen 1890. Heri skal vi finde baggrunden for Petrine's forsvinden i FT1901 og FT1906.
FT1901 Petrine er ikke i EbeltoftLandsogn, men tilbage igen FT1911, hvor det anføres, at hun har taget ophold i kommunen 1910. Petrine dør i "kollektivet" matrikel 4a3b september 1911. 
Løcke, Petrine Jensdatter (I1038)
 
40 1904 fra Stege Landsogn (Udby) til Stege Landdistrikt (Ulvshale)

FT1906 På matrikel 1b på Ulvshale bor Laurits Kristoffer Andersen 28 år, Ane Marie Larsen 23 år, Sigrid Dorthea 2 år og en 1 dag gammel pige Rosa Louise
FT1911 På matrikel 1b på Ulvshale bor Laurits Kristoffer Andersen 33 år, Ane Marie Larsen 28 år, Sigrid Dorthea 7 år, Rosa Louise 5 år og Svend August på 1 år.
FT1916 På matrikel 1b på Ulvshale bor Laurits Kristoffer Andersen 38 år, Ane Marie Larsen 33 år, Sigrid Dorthea 12 år, Rosa Louise 10 år og Svend August på 6 år.
FT1921 På matrikel 1b på Ulvshale bor Laurits Kristoffer Andersen 43 år, Ane Marie Larsen 38 år, Rosa Louise 15 år og Svend August på 11 år.
FT1925 På matrikel 1b på Ulvshale bor Laurits Kristoffer Andersen 48 år, Ane Marie Larsen 43 år. 
Andersen, Laurids Kristoffer (I4927)
 
41 Mindst én nulevende eller privat person er knyttet til denne note - Detaljer er udeladt. Rasmussen, Mac Donald (I4644)
 
42 1947
Maskinarbejder Ludvig Nielsen og hustru Helga, Tibirkegade 4, København.
Bogholder Carl Emil Bentsen, Lyshøjgårdsvej 83, Valby 
Bentsen, Carl Emil (I119)
 
43 Mindst én nulevende eller privat person er knyttet til denne note - Detaljer er udeladt. Steengaard, Uffe Viggo Renken (I271)
 
44 1951 - Krondiamantbryllup Hansine Maria Rasmussen og Frederik Rasmussen.
Jeg tror Betty har fortalt at numrene 1,2,7,8 og 9 var en søster Katrine til Jens og Niels Rasmussen. Hun var gift Andersen med Jacob Andersen og havde børnene 7 Jørgen, 8 Helga og 9 Bodil. Hvor boede de? 
Rasmussen, Katrine (I1434)
 
45 1953 boede Nørrebrogade 25, Kbh. Andersen, Svend Ove (I5267)
 
46 Mindst én nulevende eller privat person er knyttet til denne note - Detaljer er udeladt. Andersen, Edith Ketty (I5268)
 
47 1983 Grønningen 7, 8400 Ebeltoft Frederiksen, Frede (I1299)
 
48 Mindst én nulevende eller privat person er knyttet til denne note - Detaljer er udeladt. Terp, Kim (I407)
 
49 2-3 børn Rinus, Hanne (I2906)
 
50 Mindst én nulevende eller privat person er knyttet til denne note - Detaljer er udeladt. Smed, Inga Herdis Rasmussen (I2382)
 

      1 2 3 4 5 ... 53» Næste»